Cътрудничество с Националния Военен Университет

В България пристигнаха екип от 5 човека (един ръководител и петима курсанти от „Цитаделата“, Военния колеж на Южна Каролина), мисионери към Международното Служение с военни на Campus Crusade for Christ . Групата се ръководеше от Шон Мейз, дългогодишен приятел на ХСС и Директор на Военното Служение в Южна Каролина.

Целта на посещението на групата беше продължаване традицията на сътрудничество с Националния Военен Университет в областта на чуждо-езиковото обучение. Екипът получи специално разрешение от МО и ГЩ, което беше издействано с любезното съдействие на подполковник Питър Хофман, военно аташе на САЩ за Сухопътни войски. На снимката сме заедно с Пол и Лорейн Петиджон, които пристигнаха малко преди конференцията с цел да проверят как върви Проекта с курсантите. С други думи, имахме проверяващи.

Националната Юбилейна Конференция

Бог наистина благослови трудът на екипа от щатни служители на ХСС, Младен и Димитринка Бочукови, Николай и Валя Колеви, заедно с Гроздан и Деница Стоевски, по организирането и провеждането на Националната Юбилейна Конференция – Пет години служение с военни в България – „Вяра с униформа – мисията е възможна“.

Участваха над 100 човека от цяла България (София, Варна, Бургас, Сливен, Плевен и т.н.), но имахме делегати и от Македония и Румъния. Наши специални гости бяха Пол и Лорейн Петиджон (CCC – Военно служение), Подполк. Торбьорн Бострум, Вицепрезидент на АХСВ, полковник (о.з.) Ноел Доус, координатор на АХСВ за Източна Европа, както и екипът от американски курсанти.

С Божия помощ конференцията премина отлично. Семинарите на Пол бяха интересни и добре възприети от хората. К-н Валентин и Албена Василеви както друг път направиха една незабравима вечер с игри и забавления. Ето какви са впечатленията на някои от участниците в конференцията:
– “Впечатлен съм от добрата организация и темите! – Винченцо, Сливен
– “Напредок във верата на членовете!” – Славчо, Македония
– “Лубезни домакини!” – Горги, Македония
– “Колко военни християни има в България!” – Теодора, Плевен