В НВУ “В Левски” гостуваха американски курсанти

За седма поредна година в НВУ “В Левски” гостуваха американски курсанти по покана на военното служение. Но тази година тяхното гостуване се различаваше от досегашните. По време на двуседмичния им престой американските курсанти бяха настанени в спалните корпуси на българските си колеги, хранеха се заедно с тях, излизаха на физзарядка, спортуваха в следобедните часове, имаха заедно библейско изучаване и др.

Български курсанти дотолкова се сприятелиха с американските си колеги и взеха участие в библейските изучавания. В една от неделите пътувахме до гр. Плевен като посетихме службата в ЕПЦ с пастор Младен Маринов. С нас дойдоха и трима български курсанта като за двама от тях това беше първо посещение на такава църква.

По време на службата пастор Маринов даде възможност на един от американските курсанти да изрази радостта си от това, че заедно с неговите колеги могат да послужат на българските курсанти, споделяйки свободно вярата си. Следобед окончателно изненадахме гостите като посетихме Плевенската Панорама и те научиха малко повече за историческата битка около Плевен.

Интересно е да се отбележи, че едно от момчетата е от китайски произход. Неговите родители са родени и израснали в Китай, но преди 11 години емигрират в САЩ заедно със сина си и там разбират, че истинския Месия е Христос, а не Буда или някой китайски ръководител. И сега техният син дързостно споделя вярата си на българските си колеги.