Семинар за семейства на военнослужещи от Авиобаза Безмер

Българска Капеланска Асоциация, съвместно с Агапе България, организира семинар за семейства на военнослужещи от Авиобаза Безмер. Поводът бе 21 Ноември – Денят на християнското семеиство и децата. Лекторите на проявата бяха семеиство Тери и Елизабет Терел. Тери е офицер от ВВС резерва на САЩ, а съпругата му Елизабет е професор по технически комуникации в Университета по аеронавтика, Ембри Ридъл.

Разгледани бяха теми свързани с комуникация в брака и отговорностите на семейната двойка. Библейските възгледи относно семеиството бяха представени от пасторът на църква Ветил-Ямбол, Цонко Атанасов. Проявата предизвика доста голям интерес, съдейки по направените анкети и от разговорите с участниците в семинара. Ето някои от мненията:

„За първи път участвам със съпругата си в подобен род семинар. Изключително приятна атмосфера и перфектна организация. Семинарът е сверяване на часовника и мотивация. Това е първото ми мероприятие от 13 години служба като офицер в БА, свързано с мотивация и качество на живот, и то спонсорирано от неправителствена организация”.
„Чудесно организиран. Много добре подбрани теми и примери от ежедневието”.
„Помогна ми да преосмисля взаимоотношенията между мен и съпругата ми”.

Това е третият по ред семинар предназначен за семейства на военнослужещи, като първите два бяха във Варна и Велико Търново.