Стартира магистърска програма по капеланско служение

Магистърска програма по капеланско служение стартира в Обединения богословски факултет на ВЕБИ

Обединения Богословски факултет към Висшия Евангелски богословски институт отвори врати за едно ново обучение – магистърска програма по капеланско служение. Сред първите студенти по тази програма са и Ангел Петков и Димитър Чакъров. Капеланството е все още непознато за България служение и може би това, че е нещо ново е главен фактор да не бъде прието. Първите студенти ще имат високата отговорност да бъдат лицето на новото служение и те да дадат старт на неговата реализация в страната.

Реализирането на програмата стана възможно с усилията на председателя на Българска капеланска асоциация Младен Бочуков и д-р теол. Доний Донев. Програмата се състои от три модула: капеланство, психология и богословие. След два дена ще завърши обучението по модул капеланство, което съдържа следните дисциплини: Богословие на военната професия; Етика на капелана; Капеланът и командния състав; Посттравматичен стрес, инциденти и самоубийства; Проповядване и богослужение; Пасторска грижа; Църковно лидерство и капеланство.

Преподавателите са хора от много висок ранг, бивши капелани от армията на САЩ и духовно посветени хора: полк. Ричард Янг, ген. Клей Бъкингам, полк. Джим Елис. С много любов и търпение те предадоха на студентите своите знания и опит в областта, която скоро няма да е толкова чужда и непозната за България.

пастор Ангел Петков, СТРАЛДЖА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.