Стартира магистърска програма по капеланско служение

Магистърска програма по капеланско служение стартира в Обединения богословски факултет на ВЕБИ

Обединения Богословски факултет към Висшия Евангелски богословски институт отвори врати за едно ново обучение – магистърска програма по капеланско служение. Сред първите студенти по тази програма са и Ангел Петков и Димитър Чакъров. Капеланството е все още непознато за България служение и може би това, че е нещо ново е главен фактор да не бъде прието. Първите студенти ще имат високата отговорност да бъдат лицето на новото служение и те да дадат старт на неговата реализация в страната.

Реализирането на програмата стана възможно с усилията на председателя на Българска капеланска асоциация Младен Бочуков и д-р теол. Доний Донев. Програмата се състои от три модула: капеланство, психология и богословие. След два дена ще завърши обучението по модул капеланство, което съдържа следните дисциплини: Богословие на военната професия; Етика на капелана; Капеланът и командния състав; Посттравматичен стрес, инциденти и самоубийства; Проповядване и богослужение; Пасторска грижа; Църковно лидерство и капеланство.

Преподавателите са хора от много висок ранг, бивши капелани от армията на САЩ и духовно посветени хора: полк. Ричард Янг, ген. Клей Бъкингам, полк. Джим Елис. С много любов и търпение те предадоха на студентите своите знания и опит в областта, която скоро няма да е толкова чужда и непозната за България.

пастор Ангел Петков, СТРАЛДЖА

One thought on “Стартира магистърска програма по капеланско служение”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.