Генерал Бъкингам и полк. Кастнър присъстваха

Генерал Бъкингам и полк. Кастнър присъстваха на среща- дискусия на тема “Войната и християнската етика”организирана от ХСС във В.Търново. На тази среща присъстваха: началникът на Национален Военен Университет „В.Левски”, бриг.ген. Златилов, офицери от командването, членове от съюза на ветераните от войните, съюза на запасните офицери и др. Задаваха се интересни въпроси относно войната, а ген. Бъкингам сподели своето виждане за войната от позицията на християнин.

О.р. генерал–майор Клей Бъкингам е роден през 1927г. във Флорида, САЩ. Завършва Военна академия Уест Пойнт през 1949г., възпитаник  е на Генералщабния колеж и Армейския военен колеж. Генерал-майор Бъкингам е командир на танков взвод и ротен командир в Корейската война. Награден е с орден “ Сребърна звезда” за проявена изключителна храброст. Участник във Виетнамската война. По време на Студената война е Командващ по операциите на американската армия в Европа. След 33 години в армията на САЩ е награден с отличителен медал за служба. Със съпругата си  Клара Милър живеят заедно от 51 години и имат 4 деца и 18 внука.

О.р. полковник Ърл Кастнър е роден през 1928г. в Канзас, САЩ. Завършва Държавния университет в Оклахома, възпитаник е на Генералщабния колеж и Военноморския колеж. Придобива Магистърска степен в университета “Дж. Вашингтон” и университета “ Дж. Мейсон”. Полковник Кастнър служи като командир на пехотен взвод, ротен командир и щабен офицер по време на Корейската война. Награден е с орден “Пурпурно сърце” и орден “Бронзова звезда” за проявена храброст. Участник във Виетнамската война. По време на Студената война е Заместник- командващ по операциите на американската армия в Европа. След 30 години в армията на САЩ е награден с отличителен медал за служба. Със съпругата си  Сю Кастнър живеят заедно от 31 години и имат 3 деца и 4 внука.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.